Yedekler
Sunucunuzun BabelBot ayarlarının bir kopyasını kaydedin ve daha sonra geri yükleyin.
Yedek, sunucunuzun BabelBot ayarlarının bir kopyasıdır. Bir yedeği geri yüklediğinizde o ayarlara dönersiniz. Örneğin işe yaramayan büyük bir değişiklikten sonra bunu kullanabilirsiniz.
Kontrol paneliAyarlarYedekler sayfasına gidin. Discord'da Sunucuyu Yönet iznine sahip olmanız gerekir.
| Free | Pro, Ultra ve Founder Access | |
|---|---|---|
| Saklanan yedek | 1 | 5 |
| Otomatik yedek | Yok | Her hafta, ayarlarınız değiştiyse |
| Yeni yedek | Eskisinin yerine geçer | 5 yedek varsa en eskisini siler |
Free planda, önceki ücretli plandan kalan otomatik yedekler durur. Yeni bir yedek, yalnızca sizin aldığınız yedeğin yerine geçer.
Sonraki yedeğin sileceği yedekte Sonraki yedek tarafından silinecek yazar.
💾 Yedek alma
Ad verin
Bir ad yazın, örneğin "Köprülerden önce". Ad isteğe bağlıdır. Ad yoksa yedekte, onu aldığınız saat görünür.
Yedekleyin
Şimdi yedekle düğmesini seçin. Yedek listenin en üstünde görünür.
↩️ Yedeği geri yükleme
Yedeği açın
Yedekte Geri yükle düğmesini seçin. İletişim kutusu, değişen her ayarı şimdiki değeriyle ve geri yüklemeden sonraki değeriyle gösterir.
Geri yükleyin
Yedeği geri yükle düğmesini seçin. BabelBot geri yüklenen ayarları Discord'da hemen kullanır. Geri yükleme Denetim günlükleri sayfasında görünür.
Geri yükleme, diğer değişikliklerle aynı plan sınırlarına tabidir. Geri yükleme; dil, köprü veya özel kelime sayısını planınızın sınırının üstüne çıkaramaz. Daha üst bir planın özelliğini de açamaz. Planınızı yükseltin veya başka bir yedeği geri yükleyin. Sunucunuzda planınızın izin verdiğinden fazla öğe zaten varsa geri yükleme bu sayıyı koruyabilir. Sınırı aşan öğeler duraklatılmış olarak kalır. Bkz. Plan değişikliği öğeleri duraklattığında.
Yedekten sonra biri Discord'da bir köprü kanalını sildiyse ya da kanal şu an bir sunucular arası bağlantıda ise, o kanalı kullanan köprüler geri yüklenmez. İletişim kutusu, BabelBot'un kaç kanalı kullanamadığını söyler.
➡️ Sonraki adımlar
- Kimin neyi değiştirdiğini Denetim günlükleri sayfasında görün.
- Varsayılan ayarlardan yeniden başlamak için Tehlikeli bölge sayfasına bakın.